• header_sloepentocht_haarlem_fotoadschaap
    • Save the date!

      Zondag 30 juni 2019 gaan de trossen los.
      Binnenkort meer!

Stichting De Haerlemsche Sloepentocht

Stichting De Haerlemsche Sloepentocht organiseert deze jaarlijkse vaartocht.

Eric Hahn
Organisatie


Dennis Besseling
Organisatie


Houke Leupen
Organisatie


 

De Haarlemse Sloepentocht

Jaren geleden kwamen Eric Hahn, Stefan de Haan en Eric Kuijkhoven (alle drie sloepliefhebbers) op het idee een sloepentocht door Haarlem en omgeving te organiseren. Want wat is er niet leuker dan met veel sloepen met zijn allen te varen door Haarlem en omstreken? In 2008 werd "de 1e Haarlemse Sloepentocht"  georganiseerd. Het was meteen een groot succes!

De jaren erna werd het alleen maar beter en grootser. De muziek op de boten, mensen dosten zich steeds feestelijker uit, pizza's en champagne werd uitgedeeld onderweg en er werd volop gedanst aan boord van de sloepen. De steeds langer wordende sliert van boten bleef dan ook niet onopgemerkt. Mensen stopten langs de kant en op bruggen om te zwaaien, foto's te maken en te filmen en ook de media was ter plaatse.

Ook het feest aan het einde van de tocht werd steeds groter en georganiseerd op spannende locaties als het Fort Spaarndam, de Haarlemse jachtclub en scheepswerf Kuijkhoven. De BBQ en tap draaiden op volle toeren en DJ's en live bands zorgden voor een buitengewoon vrolijke en ontspannen sfeer.

Zelfs met regen bleef iedereen vrolijk, kwamen ondanks het slechte weer opdagen en hadden we het grootse eindfeest ooit!

Scheepswerf Kuijkhoven is thans de uitvalsbasis geworden voor het eindfeest, daar waar alle boten bij elkaar kunnen liggen en het echte "sloepengevoel" tot zijn uiting komt. Niet alleen stallen vele sloepentocht deelnemers in de winter hun boot op de werf, maar ook vindt onderhoud plaats en worden Betamarine motoren ingebouwd. Des te leuk dat scheepswerf Kuijkhoven een keer per jaar het feest op deze bijzondere locatie toestaat.

9 juli 2017 vindt de 10e editie van de Haarlemse Sloepentocht plaats. Mis het niet!!